Viulisti

Jessica Koskela

Matkani musiikin ammattilaiseksi ei ole aivan  mutkaton. Aloitin viulunsoiton 6-vuotiaana ja opiskelin Ylivieskan seudun musiikkiopistossa aina lukion loppuun saakka. Luokion jälkeen opiskelin tredenomiksi ja tein rahoitus- ja kaupanalan töitä muutaman vuoden. Haave ammattimuusikkoudesta eli minussa kuitenkin koko ajan. Olin harrastanut viulunsoittoa kaikki vuodet ja se tuntui eniten omalta jutulta. 

Vuonna 2019 päätin lähteä tavoittelemaan unelmaani musiikin ammattilaisena ja pääsin opiskelemaan musiikkipedagogiaa Centria ammattikorkeakouluun opettajanani Kreeta-Maria Kentala. Valmistuin musiikkipedagogiksi instrumenttipedagogin linjalta 6/2023. Kentalan lisäksi olen saanut arvokasta opetusta kamarimusiikkiperiodeilla mm. Juho Alakärpältä, Teemu Kupiaiselta ja  Petja Kainulaiselta. 

Tällä hetkellä työskentelen Jokilatvan opistossa sekä Jokilaaksojen musiikkiopistossa viulunsoiton opettajana, varhaisiän musiikkikasvattajana ja johdan mieskuoroa. Keikkailen viulistina ja laulajana. Olen myös järjestänyt suosittuja aikuisten viulunsoiton alkeiskursseja sekä suunnitellut ja toteuttanut Jousten Riemua -jousisoitinkurssin kolmena kesänä 2021-2023.

Viulistina haluan soittaa musiikkia monipuolisesti yli genrerajojen. Olen kiinnostunut viulunsoiton pedagogiikasta sekä kamarimusiikista ja kirjoittanut aiheesta myös opinnäytetyöni.  Tulevaisuudessa soittamisen lisäksi minua kiinnostaa toimia kouluttajana ja järjestää erilaisia yhteissoittoon liittyviä kursseja ympäri suomen. Haaveissani siintää myös ylempi ammattikorkeakoulututkinto.